Gyufa süti recept

Recept elkészítése:

Gyufa süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg lágy margarin vagy vaj,
10 dkg cukor,
1 tasak vanília cukor,
fél üvegcse vanília aroma,
1 tojás,
15 dkg liszt,
3 dkg étkezési keményítő.

Máz:
10 dkg porcukor,
3-4 evőkanál víz,
fél tasak erdei gyümölcs- vagy eperízű zselépor.

Elkészítés:

      A margarint vagy vajat egy keverőedényben egy konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot, a vanília cukrot és az aromát hozzákeverjük, és addig keverjük, amíg egy sűrű masszát nem kapunk. A tojást kb. fél percig keverjük bele. A lisztet elkeverjük a keményítővel, és a masszába szitáljuk.
A tésztát három egyenlő részre osztjuk, egyesével habzsákba töltjük. Egy, kb. 0,7 cm átmérőjű nyomófejjel 7 cm hosszú csíkokat húzunk a sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Alsó vagy felső sütés kb. 200 fok előmelegítve, sütési idő 6 perc. A süteményt a sütőpapírral együtt lehúzzuk a sütőlemezről. Máz: A porcukrot és a vizet egy nagy tálban sűrű mázzá keverjük. A zseléport egy edénybe öntjük. A süteményt "fejükkel" kb. fél cm mélyen a mázba mártjuk, az alját letöröljük, majd egyből a zseléporba mártjuk. Kb. 30 percig állni hagyjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: