Gesztenyés kifli recept

Gesztenyés kifli recept

Hozzávalók:
48 dkg liszt,
28 dkg vaj vagy margarin,
8 dkg cukor,
1 tojás,
1,5 dkg élesztő,
2 kanál tejföl,
só,
50 dkg kész gesztenyepüré.

Elkészítés:

      A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

The Mountain - 3D pólók