Fahéjas csillagocskák recept
Hozzávalók:
2 tojásfehérje,
20 dkg besűrűsödött méz,
egy evőkanálnyi fahéj,
egy késhegynyi őrölt szegfűszeg,
35 dkg darált mandula.
Elkészítés:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, majd adagoljuk hozzá apránként a mézet. Tegyünk félre belőle öt evőkanálnyit, a többit fűszerezzük fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, azután keverjük bele a mandulát és gyúrjuk az egészet kemény tésztává. Folpack fólia közé téve nyújtsuk ki a tésztát, különben nagyon ragadna. Öt centiméter átmérőjű tésztaformával, szaggassuk ki a csillagocskákat, majd sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 12 percig. Utána vonjuk be a süteményeket a félretett tojás-méz keverékkel.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges