Diós párnácskák recept
Hozzávalók:
A tésztához:
22 dkg RAMA margarin,
22 dkg liszt,
7 db tojássárgája.
A töltelékhez: 25 dkg darált dió,
22 dkg porcukor,
7 db tojásfehérje,
fahéj ízlés szerint.
Elkészítés:
A fenti anyagokat gyorsan összegyúrjuk, 3-4 órára hűtőbe tesszük. Legjobb, ha egy egész éjszakát hűtőben áll. Huszonöt egyenlő részre osztjuk, letakarva újra hűtőbe tesszük. Ezután elkészítjük a tölteléket. A diót, porcukrot, a 7 db tojás felvert habját lazán összekeverjük. Egy sütőlemezt kivajazunk. A cipócskákat egyenként kinyújtjuk (kb. 10-12 cm átmérőjűre) kör alakúra, nagyon vékonyra! A fahéjas, diós, cukros tölteléket nyomózsákkal a kör közepére nyomjuk, majd a tésztácskákat félbehajtjuk, a széleket szorosan egymásra nyomkodjuk. 180 °C-os sütőben aranysárgára sütjük. Tálalás előtt megszórjuk vaníliás cukorral.
Elkészítési idő: 45 perc
Ajánlott ital: tokaji szamorodni édes 1994 Disznókő Pincészet
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges