Tűzdelt őzgerinc párolva recept

Tűzdelt őzgerinc párolva recept

Hozzávalók:
2 kg őzgerinc,
10 dkg füstölt szalonna,
10 dkg zsír,
6 dkg vaj,
15 dkg vegyes zöldség,
1 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 kanál paradicsompüré,
2 dl vörös bor,
1 dl madeirabor,
1 babérlevél,
2 szál kakukkfű,
só,
bors,
liszt.

Elkészítés:

      A hártyáitól megtisztított őzgerincet megtűzdeljük, besózzuk, és meghintjük törött borssal. A zöldséget, vöröshagymát karikára vágjuk, és tepsibe tesszük a fűszerek-kel együtt. Ráhelyezzük az őzgerincet, leöntjük olvasztott zsírral, és félig megsütjük. Ekkor az őzgerincet kivesszük a tepsiből, öt darabba vágjuk, és lábasba tesszük. A zöldségbe paradicsompürét teszünk, megpirítjuk, lisztet teszünk hozzá, néhány percig még pirítjuk, majd felöntjük vörös borral, vízzel és felforraljuk. Ráöntjük az őzgerincre, és fedő alatt puhára pároljuk. A gerincdarabokat másik edénybe tesszük, a mártást rászűrjük, narancslével, madeiraborral vagy konyakkal, ribiszkeízzel, vagy zselével ízesítjük. Végül felforraljuk, és a vajat beletördelve összerázogatjuk. Burgonyaropogóst, spagettit, rizst adunk hozzá. Áfonyát vagy ribiszkezselét külön csészében tálalunk. Őz- vagy szarvas-combból hasonló módon készítjük. Az őzcombot részeire bontjuk, vékony zsineggel átkötjük, a továbbiakban úgy dolgozzuk fel, mint a párolt őzgerincet.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók