Sült hal asztúriai módra recept
Hozzávalók:
1,2 kg-os ponty,
1,5 dl olaj,
3 citrom leve,
2 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál mandula,
2 dl fehérbor,
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
só.
Elkészítés:
A megtisztított és megmosott halat sózzuk be, kevés citromlével elkevert olajjal kenjük be, és 1-2 órára tegyük be a hűtőbe pihenni. A maradék olajat cseréplábasban vagy tűzálló tálban melegítsük meg, és a negyedekbe vágott fokhagymákat süssük benne 2-3 percig, majd vegyük ki, és tegyük félre. A halat forgassuk meg a lisztben, és mindkét oldalát süssük világosbarnára. Mozsárban törjük meg a fokhagymát, mandulát, keverjük össze a kis kockákra vágott vöröshagymával és annyi citromlével és fehérborral, hogy könnyen kenhető masszát kapjunk. A masszából tegyünk egy evőkanálnyit a hal hasüregébe, a többit pedig kenjük a halra. Öntsük le a megmaradt borral, citromlével és 3 kanál vízzel. Szórjuk be a zöldpetrezselyemmel, és fedjük be alufóliával, sütőben süssük 30 percig.
Citromkarikákkal díszítve tálaljuk. (Spanyol karácsonyi fogás.)
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges