Sajtos tonhal vele sült burgonyával recept
Hozzávalók:
60 dkg tonhal,
60 dkg kisméretű burgonya,
4 dl tejföl,
10 dkg reszelt ementáli sajt,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
4 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál currypor,
ízlés szerint őrölt fehér bors és só.
Elkészítés:
A haldarabot négy szeletre vágom. Bedörzsölöm sóval, borssal és curryporral. Kisebb tepsit kiolajozok. A fűszeres halszeleteket lisztben megmártom. A burgonyát meghámozom és félbevágom.
A kikent tepsibe teszem a burgonyát, megsózom, és a tejföl felével lelocsolom. Alufóliát borítok rá, és az előmelegített, forró sütőbe teszem. Körülbelül 30 percig erős lángon sütöm, majd a fóliát leszedem. A lisztes haldarabokat a burgonyák mellé rakom. A megmaradt tejfölt összekeverem a megmaradt liszttel, zúzott fokhagymával, borssal, curryporral és sóval. A keveréket a burgonyára öntöm, és a reszelt sajtot rászórom. Fedetlenül visszateszem a sütőbe, és közepes lángon addig sütöm, amíg szép sárgásbarna kéreg nem sül a tetejére. Közben néhányszor meglocsolom a saját mártásával.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges