Párolt hal dalmát módon recept

Recept elkészítése:

Párolt hal dalmát módon recept

Hozzávalók:
1,5 kg-os Szent Péter hal, vagy 8 szelet tengeri halfilé,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 szál sárgarépa,
1 dl száraz fehérbor,
1 dl olívaolaj,
1 citrom,
1 csokor petrezselyem,
só,
bors,
1 babérlevél.

Elkészítés:

      A halat megtisztítjuk, ha szükséges, félbevágjuk. Lábosba helyezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Mellétesszük a megtisztított zöldségeket, a megmosott petrezselyem felét. Sóval, borssal, babérlevéllel, fehérborral, citromlével ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hal húsa el nem válik a gerincéről. Szűrőkanállal kiemeljük, a szálkákat kivesszük. Előmelegített tálra helyezzük, és még forrón meglocsoljuk olívaolajjal. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Főtt burgonyával körítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: