Oregánós rakott hal paradicsommal recept

Recept elkészítése:

Oregánós rakott hal paradicsommal recept

Hozzávalók:
40 dkg tőkehalfilé,
1 kg héjában főtt burgonya,
3-4 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
5 dkg füstölt sajt,
2 dl tejföl,
2 tojás,
zsemlemorzsa,
1 dl olaj,
oregano,
őrölt bors,
só.

Elkészítés:

      Egy tepsit vagy mély tűzálló tálat kikenünk egy kevés olajjal, majd meghintjük zsemlemorzsával. A többi olajat finomra vágott petrezselyemmel és zúzott fokhagymával elkeverjük. A tepsibe először egy réteg karikára vágott burgonyát terítünk, sóval, borssal, oreganoval fűszerezzük, és egy kevés fűszeres olajjal locsoljuk meg. Halszeleteket, majd paradicsomkarikákat teszünk rá, ismét fűszerezzük. A folyamatot megismételjük, végül az egészet burgonyaszeletekkel borítjuk be. A tejfölt reszelt sajttal, tojással, sóval simára keverjük, és a rakott hal tetejére simítjuk. Közepesen forró, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: