Marinált lazac recept

Recept elkészítése:

Marinált lazac recept

Hozzávalók:
80 dkg lazacfilé,
3 evőkanál ecet,
1 evőkanál barnacukor,
2 citrom,
1 fej hagyma,
3 evőkanál só,
2 teáskanál savanyúság-fűszerkeverék (szemes bors, mustármag, koriandermag, tört babérlevél).

Elkészítés:

      A lazacfilét mindkét oldalán sóval bedörzsöljük. Lefedve, 8 órára hűtőszekrénybe tesszük. A sót lemossuk, visszatesszük a tálba, majd leöntjük a barnacukorral ízesített ecettel. Lefedve 3 napig pácoljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát, a héjastól felkarikázott citromszeleteket és a fűszerkeveréket. Lefedve újabb 3 napig pácoljuk. A pácból kiemelve vékonyan felszeleteljük és megvajazott sötét rozskenyéren, előételként kínáljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: