Katalán hal recept

Recept elkészítése:

Katalán hal recept

Hozzávalók:
4 nagy szelet tengeri halfilé,
2 nagy fej hagyma,
15 dkg gomba,
3 marinált paprika,
1 csokor snidling,
édes-nemes pirospaprika,
2 evőkanál olaj,
4 dl fehérbor,
2 evőkanál vaj.

Elkészítés:

      A halat hagyjuk felengedni. A hagymát, gombát megtisztítjuk, és vékony karikákra /szeletekre vágjuk. A marinált paprikát csíkokra vágjuk. A snidlinget megmossuk, felaprózzuk.
A halszeleteket megszórjuk sóval, borssal, pirospaprikával. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Nagyobb tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk olajjal, rárakjuk a hagymakarikákat, a gombát és a paprikát. Kissé megsózzuk. Ráfektetjük a halszeleteket, megszórjuk a snidlinggel, és meglocsoljuk a borral. A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Közben meg-megszórjuk vajdarabkákkal.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: