Halleves a Kanári-szigetekről recept

Recept elkészítése:

Halleves a Kanári-szigetekről recept

Hozzávalók:
50 dkg tengeri hal,
4 szelet fehérkenyér,
4 szem paradicsom,
25 dkg burgonya,
1 fej hagyma,
olaj,
fél teáskanál kömény,
petrezselyem,
só,
bors,
sáfrányos szeklice.

Elkészítés:

      Fazékban másfél liter vizet forralunk. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Beletesszük a megtisztított, felkarikázott hagymát, a feldarabolt paradicsomot és a kockára vágott burgonyát. Amikor a burgonya megfőtt, beletesszük a darabokra vágott halat, a sáfrányos szeklicét és puhára főzzük. A kenyeret kockára vágjuk, olajban minden oldalon megpirítjuk, és tányérokba szétosztjuk. Rámerjük a forró levest. Frissen vágott petrezselyemmel megszórjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: