Csirke sókéregben recept

Recept elkészítése:

Csirke sókéregben recept

Hozzávalók:
1,5 kg csirke,
1,5 kg só (nem tévedés),
5 tojásfehérje,
1 alma,
1 ek. ételízesítő por,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál fekete bors.

Elkészítés:

      A tojásfehérjét kissé verje fel, de nem kell habbá verni. Kb. 1 deciliter vízzel együtt keverje a sóhoz.
A csirkét tisztítsa meg, mossa le, és papírtörlővel törölje szárazra. A hasába tegye bele, a kicsumázott, négybe vágott almát. Szórja bele a majoránnát, a borsot és az ételízesítőt.
Egy tűzálló edény alját kenje be annyi nedves, összetapadt sóval, hogy az egészet elfedje, majd tegye rá a csirkét. A megmaradt összes sót tapassza rá a húsra. A csirke bőre sehol se látsszon ki. A sütőben a vizes só kiszárad és kéreggé sül, a kéregben pedig minden íz és illatanyag bennmarad.
Előmelegített, forró sütőben kb. 70 percig süsse a szárnyast.
A sókéreg lebontása nem mindig egyszerű, de megéri, mert nagyon finom, ízletes lesz a hús. Sok salátával, vagy ízlés szerinti más körettel tálalja.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: