Borleves 1. recept

Recept elkészítése:

Borleves 1. recept

Hozzávalók 6 személyre:
1 l fehér asztali bőr,
0,5 l víz,
10 csapott evőkanál cukor,
1 citrom leve és hámozott héja,
kis darabka fahéj,
2-3 szegfűszeg,
2 teáskanál liszt,
6-8 tojás sárgája.

Elkészítés:

      A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forralva ne főzzük egy-két percnél tovább, mert elmegy az ereje és az íze. Egy másik főzőedényben a tojás sárgákat a cukorral és a liszttel keverjük habosra, s a forró bőrt, folyton kevergetve, előbb cseppenként, majd egyenletes sugárban öntsük hozzá. Tegyük a tűzre, s habverővel kevergetve addig forraljuk, míg a leves besűrűsödik. Átszűrve, csészékben tálaljuk. Tehetünk rá tejszínhabot, de adhatjuk pirított kifli- karikákkal is.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: