Marcipáncsillag recept

Marcipáncsillag recept

Hozzávalók 40 darabhoz:
A tésztához:
300 g marcipánmassza,
100 g finomliszt,
1+1 tojásfehérje,
6-8 csepp mandulaaroma,
porcukor a formázáshoz,
A díszítéshez:
30 szem cukrozott cseresznye (kb. 100 g),
60 db pisztácia (kb. 50 g) vagy 40 szem hámozott mandula (kb. 50 g).

Elkészítés:

A marcipánmasszát csíkokra-szeletekre, majd apró kockákra vágjuk, 2-3 percig gyúrjuk - kezünk melegétől egyre puhább lesz. A lisztet a munkalapra szitáljuk, a tetejére tördeljük a marcipánmasszát, hozzáadunk 1 tojásfehérjét (A), és a mandulaaromával együtt jól összegyúrjuk - sima, puha, képlékeny masszát kapunk. Cipót formálunk belőle, kissé ellapítjuk (B).
Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőtepsit. A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. Porcukorral meghintett munkalapon vagy két sütőpapírlap között 3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Közepes méretű, porcukorba mártogatott csillagformával kiszúrjuk (C), és a sütőlapokra rakosgatjuk. A cukrozott cseresznyéket elnegyedeljük, a pisztáciaszemeket késheggyel félbenyitjuk (D). A maradék 1 tojásfehérjét villával kissé felverjük, hogy jól kenhető legyen. Mivel gyorsan szárad, aszerint, hogy milyen tempóban haladunk a díszítéssel, több részletben, vékonyan megkenjük vele a marcipáncsillagok tetejét. Váltakozó sorrendben megdíszítjük a csillagszárakat a cukrozott cseresznyével és a pisztáciával (E), és/vagy egyszerűen csak a mandula-szemekkel.
Betesszük a sütőbe, és középső bordamagasságon 8 percig sütjük. A sütőlapon hagyjuk langyosra hűlni, húslapáttal leválasztjuk a sütőpapírról (imitt-amott egy kicsit ragadhat), és rácsra rakosgatva hagyjuk teljesen kihűlni (F). Jól záródó fémdobozban, pergamen- vagy sütőpapírral rétegezve tároljuk, 2-3 hétig eláll.

Elkészítési idő: 2 óra

The Mountain - 3D pólók