Mákvirág recept

Mákvirág recept

Hozzávalók 60 darab virághoz:
1 adag mákos linzertészta,
200 g barack- vagy szilvalekvár,
100 g tortabevonó étcsokoládé,
15-20 szem kandírozott cseresznye.

Elkészítés:

Elkészítjük a mákos linzertésztát, 1 éjszakára hidegre tesszük. Lisztezett munkalapon vagy két sütőpapírlap között 3 mm vastagra kinyújtjuk (A), és 5-6 cm átmérőjű virágformával kiszúrjuk (B). Sütőpapírral kibélelünk 3-4 sütőlapot, rárakosgatjuk a virágokat, 1/4 részének közepét lisztbe mártogatott gyűszűvel kiszúrjuk (C), fél órára hűvös helyre tesszük. A tésztahulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk, amíg el nem fogy.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a virágokat középső bordamagasságon 15-18 percig sütjük, hagyjuk kihűlni. A lekvárt kisebb mélyhűtőtasakba szedjük, egy csücskét kivágjuk, a teli virág 2/3-ának közepére l-l pötty lekvárt nyomunk (D).
A maradék telt és az összes kilyukasztott virágot rácsra rakjuk. A csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. Sütőpapírból tekert tölcsérbe szedjük, és megcsíkozzuk vele a virágok tetejét (E). Mielőtt a csokoládé megdermedne, a teli virágok közepébe 1/2-1/2 szem kandírozott cseresznyét nyomunk. A csokoládés virágokat szelíden rányomjuk a lekvárral megpöttyözöttek tetejére (F). Sütőpapírral rétegezve jól záródó fém- vagy műanyag dobozban tároljuk.

Változat:
A mákvirágok egy részét nem töltjük meg lekvárral, hanem egyszerűen csak félig csokoládéba mártjuk.

Elkészítési idő: 2 óra + egy éjszaka pihentetés

The Mountain - 3D pólók