Kókuszos habcsók recept

Kókuszos habcsók recept

Hozzávalók 40 darabhoz:
140 g (kb. 4) tojásfehérje,
1 ek. citromlé,
140 g kristálycukor,
140 g kókuszreszelék,
30 g étkezési keményítő,
50 g tortabevonó étcsokoládé.

Elkészítés:

Meleg vízfürdőben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a citromlével és az apránként hozzáadott cukorral, majd kíméletesen, de alaposan, lyukas fakanállal belekeverjük a kókuszreszeléket és az étkezési keményítőt.
Két sütőlapot kibélelünk sütőpapírlapokkal. A habcsókmasszát 10 mm átmérőjű csillagcsőrös habzsákba szedjük, és csinos rózsákat nyomunk belőle a sütőlapokra. 140°C-ra előmelegített, résnyire kitámasztott ajtajú sütőben, középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd kikapcsoljuk a sütőt, és további 2 és l/2 órát (legjobb, ha egy egész éjszakát) száradni hagyjuk.
Sütőpapírból kivágunk 3-4 darab 20x20 cm-es négyzetet (gyorsan eláznak), átlósan félbehajtjuk, és a hosszú oldalukon szorosan feltekerve tölcséreket formálunk belőlük (A). A tölcsérek felső csücskét visszahajtva rögzítjük a formájukat (B).
Tortalapáttal leválasztjuk a habcsókokat a sütőpapírról, sűrűn-szorosan rácsra rakosgatjuk. A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, 1 evőkanálnyit szedünk a papírtölcsérbe (C). A hegyét gombostűfej nagyságnyira levágjuk, és szelíden megnyomva, cikkcakkmozdulatokkal vékony csíkokban a habcsókok tetejére csorgatjuk (D), hagyjuk teljesen megszáradni. Selyempapírral rétegezve, papírdobozban tároljuk. Nagyon sokáig eláll.

Változat:
A habcsókok talpát és/vagy csúcsát mártogatjuk a felolvasztott tortabevonó étcsokoládéba (100-150 g kell belőle a fenti mennyiséghez), rácsra fektetve hagyjuk megszáradni (E). Sőt: a csokoládéba mártott, jól lecsepegtetett habcsóktalpakat kókuszreszelékbe vagy darált mogyoróba-mandulába-pisztáciába, illetve színes szórócukorba is márthatjuk.

Elkészítési idő: 30+10 perc + 3 óra sütési-száradási idő

The Mountain - 3D pólók