Gyümölcsös falatkák recept

Gyümölcsös falatkák recept

Hozzávalók 12 személyre:
24 datolya,
150 g zöld marcipánmassza,
4 csepp mandulaaroma,
24 kimagozott aszalt szilva,
48 diógerezd,
6 karika cukrozott ananász,
24 nagy szem szőlő,
50 g fehér tortabevonó csokoládé,
100 g tortabevonó étcsokoládé,
24 aszalt sárgabarack.

Elkészítés:

A datolyákat hosszában felhasítjuk, kiemeljük a magokat. A marcipánmasszát átgyúrjuk (kezünk melegétől kissé meglágyul és jól formázhatóvá válik), beledolgozzuk a mandulaaromát (A), kisujjnyi vékony, hosszú rudakra sodorjuk. A datolyákkal azonos nagyságú, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk (B), az egyes darabkák tetejét villával kissé benyomjuk/megcifrázzuk, végeit összecsippentjük, elkeskenyítjük, a mag helyére ültetjük, és ráhajtjuk-nyomkodjuk a datolyaszéleket.
Az aszaltszilvaszemeket kissé gömbölydedre, eredeti formájukra igazítjuk, hosszanti irányban felvágjuk (C). A hasadékba 2-2 diógerezdet illesztünk, a szilvaszéleket összezárjuk-nyomkodjuk.
A cukrozott ananászkarikákat elnyolcadoljuk. A szőlőszemeket - ügyelve arra, hogy a szárvég rajtuk maradjon - ollóval levágjuk a szárról, megmossuk, konyharuhába hempergetve szárazra törölgetjük.
Meleg vízfürdőbe állítva felolvasztjuk a fehér tortabevonó csokoládét, félig belemártogatjuk a dióval töltött aszalt szilvát, rácsra rakosgatjuk, hagyjuk megdermedni (D). Ha vörös szőlőnk van, a felét szintén a fehér csokoládéba mártjuk, rácsra tesszük.
Ezután meleg vízfürdőbe állítjuk, és felolvasztjuk a tortabevonó étcsokoládét. Belemártunk egy ananászdarabkát, a tetejére illesztünk egy másikat, kissé elfordítjuk rajta, azaz kettőt-kettőt összeragasztunk, rácsra tesszük (E). A szárvégeknél fogva sorra a csokoládéba mártjuk a szőlőszemeket (F) és az aszalt sárgabarackot, valamennyit rácsra rakosgatjuk, hagyjuk megdermedni.
Az ananászt és az aszalt szilvát minyon-papírtálkákba ültetjük, és változatos rendben lapostányérra sorakoztatjuk. Tálalásig hűvös, szellős helyen tároljuk. Tokaji aszú vagy cherry kíséretében, délutáni csemegeként kínáljuk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra + a dermedési idő

The Mountain - 3D pólók