Francia csokoládéhab recept

Francia csokoládéhab recept

Hozzávalók 4 személyre:
200 g étcsokoládé,
4 tojás,
5 ek. brandy/narancslikőr,
6 + 2 dl tejszín,
1 tasak (10 g) vaníliás cukor,
2 ek. csokoládéforgács,
1 ek. vágott pisztácia.

Elkészítés:

A felaprózott csokoládét meleg vízfürdőbe állított edénykébe szórjuk, felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni.
A tojásokat 2 ek. hideg vízzel fém keverőtálba/habüstbe tesszük, és ugyanabba a forró vízfürdőbe állítjuk, amelyben a csokoládét felolvasztottuk (A). Elektromos habverővel addig verjük, amíg kemény, habos krémet nem kapunk (5-7 perc). Kivesszük az edényt a forró vízből, a krémet további 5 percig verjük, majd kanalanként belekeverjük az olvasztott csokoládét és a brandyt/narancslikőrt (B).
Kemény habbá verjük a tejszínt, apránként, kézi habverővel, kíméletesen a csokoládés tojásmasszába keverjük (C).
A krémet kb. 4-5 cm vastagon nagyobb, lapos tálba simítjuk, mert fontos, hogy viszonylag nagy legyen a hab felülete (D), vagy szépséges kelyhekbe szedjük. Fóliával letakarjuk, és jól behűtjük (legalább 6 óra).
Tálaláskor kemény habbá verjük a maradék 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral, csillagcsőrös habzsákba szedjük. Forró vízbe mártogatott, afféle ódivatú, öblös-hosszúkás evőkanállal nagy galuskákat „szaggatunk" ki a habból, és 3-4-et kistányérra „ejtünk-fektetünk" (E). A galuskákat pisztáciával, a kelyheket reszelt csokoládéval meghintett tejszínhabrózsákkal, esetleg citromfű-levélkékkel díszítjük (F).

Elkészítési idő: 40 perc + 6 óra hűlési idő

The Mountain - 3D pólók