Florentin szelet recept

Florentin szelet recept

Hozzávalók kb. 75 darabhoz:
Az omlós tésztához:
300 g finomliszt,
1 kk. sütőpor,
1 csipet só,
180 g vaj/margarin,
90 g porcukor,
1 tojás,
1 tasak (10 g) vaníliás cukor,

A kenéshez és a díszítéshez:
100 g cukrozott cseresznye, citrom- és narancshéj vegyesen,
1,25 dl tejszín,
50 g méz,
50 g vaj/margarin,
150 g porcukor,
150 g mandulaforgács,
200 g tortabevonó étcsokoládé.

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval, beledolgozzuk-morzsoljuk az apróra felkockázott vajat/margarint, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást és a vaníliás cukrot, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük. 2 Közben a cukrozott gyümölcsöket apróra vagdaljuk. A tejszínt, a mézet, a vajat/margarint és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát és a kandírozott gyümölcsöket (A), hagyjuk kihűlni. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírból kivágunk egy sütőlap nagyságú lapot (30x40 cm). Ráhelyezzük a tésztát, betakarjuk egy másik sütőpapírlappal, és kinyújtjuk. A sütőpapírral együtt körbeszabjuk, majd ráhúzzuk a sütőlapra/tepsire (B), a felső sütőpapírlapot lehántjuk, eltávolítjuk (C). Egyenletesen elkenjük rajta a masszát (D), és középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni. Deszkára csúsztatjuk, körbevágjuk, és vonalzó segítségével azonos nagyságú, kb. 2x5 cm-es szeletkékre szabjuk (E). Meleg vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét. l-l cm mélységben belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét (F), és rácsra-rostra rakosgatva hagyjuk megszáradni.

Változat:
A tésztából 3-4 cm átmérőjű tallérokat szúrunk ki, és világossárgára sütjük. A mézes masszához további 100 g darált mandulát adunk, a tallérok tetejére halmozzuk, és 180 °C-os sütőben 10-12 percig sütjük. Hagyjuk egészen kihűlni, és a szeletkékhez hasonlóan félig bemártjuk őket tortabevonó ét- vagy tejcsokoládéba.

Elkészítési idő: 1 és 1/2 óra

The Mountain - 3D pólók