Csokoládés narancshabkrém recept

Csokoládés narancshabkrém recept

Hozzávalók 6 kehelyhez:
200 g tortabevonó étcsokoládé,
1/2 vaníliarúd,
3,5 dl tej,
3 narancs,
4 tojássárgája,
120 g kristálycukor,
25 g finomliszt,
5 g zselatin,
8 cl narancslikőr,
3+3 dl tejszín,
A díszítéshez:
3 cukrozott narancsszelet/narancshéj,
1 ek. csokoládéforgács.

Elkészítés:

Először is kerítünk 6 gyönyörűséges kelyhet - nem baj, ha nem egyformák, csak szépek legyenek! A csokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, és arányosan elosztva „kibéleljük" vele a kelyheket: minden kehely aljára 1-2 ek. folyékony csokoládét szedünk, és ide-oda forgatva-csorgatva, lágy ívű alakzatot képezünk a kehely alsó felén (A). Hagyjuk megdermedni.
A vaníliarudat felhasítjuk, felforraljuk a tejjel, fedő alatt 10 percig pihentetjük. A narancsokat forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra törölgetjük.
Fém keverőtálban/habüstben habosra keverjük a tojássárgákat a kristálycukorral (B), beleszórjuk a lisztet, majd apránként hozzáadjuk az átszűrt tejet (C), és simára keverjük.
Beáztatjuk a zselatint hideg vízbe (ill. a csomagoláson olvasható utasítás szerint járunk el). A krémet gyöngyözve forrdogáló vízfürdőbe állítjuk, és erőteljesen, folyamatosan keverve besűrítjük (D). Kivesszük a meleg vízből, olvadásig keverjük benne a zselatint, majd jégkockákkal lehűtött vízfürdőbe állítjuk, hozzáadjuk a narancslikőrt (E), végül belereszeljük a narancsok héját (a narancsokat egyéb célra elhasználjuk), és hagyjuk kihűlni.
Amikor a krém dermedni-kötni kezdene, kemény habbá verünk 3 dl tejszínt, kanalanként, kíméletesen beledolgozzuk a krémbe (F), és arányosan elosztva a kelyhekbe szedjük. Fóliával letakarjuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük, tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor kemény habbá verjük a maradék 3 dl tejszínt, csillagcsőrrel ellátott habzsákba szedjük, és kisebb-nagyobb rózsákat nyomunk a krém tetejére. Elnegyedelt cukrozott narancsszelettel vagy apróra vágott cukrozott narancshéjjal, csokoládéforgáccsal díszítjük. A hűtőben 2-3 napig is eltartható.

Elkészítési idő: 45 perc + a hűtési idő

The Mountain - 3D pólók