Málnás-fehér csokoládés túrótorta recept

Recept elkészítése:

Málnás-fehér csokoládés túrótorta recept

Hozzávalók 8 személyre:
50 g/4 ek. sótlan vaj,
225 g gyömbéres keksz apróra törve,
50 g darált pekándió vagy dió,
A töltelékhez:
275 g mascarpone sajt (vagy tejszínkrémsajt),
175 g túró,
2 tojás felverve,
3 ek. kristálycukor,
250 g fehér csokoládé kockákra törve,
225 g friss vagy fagyasztott málna,
A tetejére:
115 g mascarpone sajt,
75 g túró,
fehércsokoládé-forgács és málna a díszítéshez.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150 °C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat). Nagy lábasban olvasszuk fel a vajat, és keverjük hozzá a darált diót és a kekszet. Nyomkodjuk le a keveréket egy 23 cm átmérőjű, szétnyitható tortaforma aljára. A töltelékhez keverjük össze a mascarpone sajtot a túróval, adjuk hozzá a tojásokat és a kristálycukrot, és jól dolgozzuk össze.
Forró víz felett, hőálló edényben lassan olvasszuk fel a fehér csokoládét, majd öntsük a túrós keverékhez a friss vagy fagyasztott málnával együtt.
Öntsük az előkészített tortaformába, egyenletesen kenjük el, és egy órán keresztül süssük. Kapcsoljuk ki a sütőt, de még ne vegyük ki a túrótortát - hagyjuk a sütőben kihűlni és teljesen összeállni.
Vegyük le a tortaforma karimáját, és óvatosan helyezzük át a tortát egy tányérra. Készítsük el a krémet a tetejére: keverjük össze a mascarponét és a túrót, és kenjük a tortára. Díszítsük fehércsokoládé-forgáccsal és friss málnával.