Grand marnier jégfelfújt recept

Grand marnier jégfelfújt recept

Hozzávalók 8 személyre:
200 g kristálycukor,
6 nagyobb tojás sárgája és fehérje elválasztva,
250 ml tej,
15 g zselatin 3 ek. vízbe áztatva,
3 ek. hideg víz,
450 ml tejszín,
4 ek. Grand Marnier narancslikőr.

Elkészítés:

Zsírpapírból hajtsunk dupla gallért 8 kis pudingostálka köré, és madzaggal kössük át (csinálhatunk nagy adag felfújtat is egy tálban). Tegyünk 75 g/6 ek. kristálycukrot egy nagyobb tálba, és alaposan keverjük el a tojássárgákkal. Ha kézzel keverjük, kb. 5 percig, kézi mixerrel kb. 3 percig tart. Melegítsük fel a tejet, amíg épp csak forr, majd folyamatos kevergetés közben öntsük a tojássárgákra. Tegyük vissza a lábasba, és lassú tűz felett addig sűrítsük, míg rátapad a belemártott kanálra. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az áztatott zselatint. Öntsük egy tálba, és hagyjuk kihűlni. Időnként kevergessük meg, amíg elkezd megdermedni. Tegyük a maradék cukrot egy edénybe a vízzel, és lassú tűzön olvasszuk fel. Forraljuk fel 119 °C-ig, majd vegyük le a tűzről. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, folyamatos kevergetés közben öntsük rá a forró, cukros lét, és hagyjuk kihűlni. Verjük a tejszínt lágy habbá, amíg villával kis csúcsokat tudunk húzni belőle. Adjuk a Grand Mamiért a hideg krémhez, és a tejszínnel együtt keverjük a kihűlt tojásfehérjéhez. Öntsük az előkészített tálkákba, és éjszakára tegyük mélyhűtőbe. Tálalás előtt vegyük le a papírgallért, és 30 percig hagyjuk szobahőmérsékleten.