Epres-ribizlis csokoládésörbet recept

Recept elkészítése:

Epres-ribizlis csokoládésörbet recept

Hozzávalók 6 személyre:
150 g keserű csokoládé apróra törve,
115 g étcsokoládé apróra törve,
200 g kristálycukor,
175 ml víz,
csokoládéforgács és friss ribizlifürtök a díszítéshez.

Elkészítés:

Tegyük az apróra tört keserű és étcsokoládét konyhai mixerbe, és daráljuk finomra 20-30 másodpercig. Egy nagy, vastagabb aljú lábasban közepesen erős lángon forraljuk fel a vizet a cukorral, folyamatosan kevergetve, amíg a cukor felolvad. Forraljuk még 2 percig, majd vegyük le a tűzről. Miközben a mixer még be van kapcsolva, öntsük a forró szirupot a csokoládéőrleményhez. Keverjük a gépben még 1-2 percet, amíg a csoki teljesen felolvad, és lágy, krémes masszát nem kapunk. Közben egyszer állítsuk le a gépet, és ellenőrizzük a krémet. Szűrjük a csokimasszát egy nagy mérőedénybe, hagyjuk kihűlni, és pihentessük, időnként megkevergetve. Fagyasszuk le fagylaltgéppel, követve a gép instrukcióit vagy a tippet (lásd lentebb). Tálalás előtt hagyjuk kicsit megpuhulni szobahőmérsékleten 5-10 percig. Fagylakostálkákban csokoládéforgáccsal és friss ribizlifürtökkel díszítve kínáljuk.

Tipp:
Ha nincs fagylaltkészítő gépünk, fagyasszuk addig a sörbetet, amíg megkeményednek a szélei. Keverjük el krémesre és fagyasszuk le újra.