Csokoládérolád kókuszkrémmel recept

Recept elkészítése:

Csokoládérolád kókuszkrémmel recept

Hozzávalók 8 személyre:
150 g kristálycukor,
5 tojás (sárgája és fehérje elválasztva),
50 g kakaópor,
A töltelékhez:
300 ml sűrű tejszín,
3 ek. whisky,
50 g szilárd, krémes kókusztömb vagy reszelék,
2 ek. kristálycukor,
A tetejére:
szeletelt, friss kókuszdió,
csokoládéforgács.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy 33x23 cm-es tepsit, béleljük ki sütőpapírral. Szórjunk meg egy nagy darab zsírpapírt 2 ek. kristálycukorral. Tegyük a tojássárgákat egy edénybe, adjuk hozzá a maradék cukrot, és elektromos kézi mixerrel jól keverjük el, amíg kellően sűrű lesz. Szitáljuk rá a kakaót, fémkanállal óvatosan és egyenletesen keverjük el. Verjük fel a tojásfehérjéket tiszta edényben (ami ne legyen zsíros!), míg villával kis csúcsokat tudunk húzni belőle. Keverjünk először kb. 1 evőkanállal a csokoládés masszához, hogy könnyítsünk az állagán, majd egyenletesen adjuk hozzá a többit is. Öntsük a keveréket az előkészített tepsibe, kenjük el egyenletesen. Simítsuk el a tetejét egy palacsintakéssel (spatulával), és süssük 20-25 percig, amíg megemelkedik, és érintésre ruganyos lesz.
Fordítsuk a piskótát a cukorral megszórt zsírpapírra, és óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt. Takarjuk le nedves, tiszta konyharuhával, és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez keverjük el a tejszínt a whiskyvel, finoman reszeljük le a kókusztömböt, és a cukorral együtt keverjük a tejszínhez. Vegyük le a konyharuhát a piskótáról, és a kókuszos krém kb. kétharmadát kenjük el rajta, egészen a széléig. A hosszabb oldalától óvatosan tekerjük fel, tegyük a roládot egy tálcára, és kanalazzuk a tetejére a maradék krémet. Ezután vágjunk vékony szeleteket a friss kókuszdióból, és a csokoládéforgáccsal együtt tegyük a rolád tetejére.