Koktélkeksz recept

Koktélkeksz recept

Hozzávalók 80 darabhoz:
350 g liszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. fekete bors,
1 tk. mustár,
175 g vaj,
115 g reszelt Cheddar sajt,
1 tojás felverve.

Az ízesítéshez:
1 tk. olajos mag felaprítva,
2 tk. kapormag,
2 tk. currykrém,
2 tk. csiliszósz.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütőben 6-os fokozat). Néhány sütőlemezt fedjünk le sütőpapírral. A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a sót, a borsot és a mustárt. A vajat vágjuk darabokra, és morzsoljuk a keverékbe. A tojást és a sajtot is keverjük össze, adjuk az eddigiekhez, és lágy tésztává dolgozzuk össze. Lisztezett felületen dagasszuk, és vágjuk négy egyenlő részre. Az egyik darabba keverjünk olajos magot, a másikba kapormagot, és currykrémet az utolsó kettőbe. Mindegyiket csavarjuk celofánba, és egy órára tegyük hűtőbe. Utána nyújtsuk ki. Különböző formájú nyomókkal 20 darabot vágjunk ki a tésztákból. Tegyük őket a sütőlapra, és 6-8 percig süssük, ettől a tészta felemelkedik és világos aranyszíne lesz. Rácson hűtsük ki, majd szedjük le őket a sütőpapírról.