Kecskesajtos-epres keksz recept

Kecskesajtos-epres keksz recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
75 g/6 ek. vaj szobahőmérsékleten,
140 g liszt,
75 g blansírozott mogyoró enyhén átpirítva és megdarálva,
2 ek. porcukor,
2 tojássárgája 2-3 ek. vízben elkeverve,
115 g kecskesajt,
4-6 nagyobb eper kis darabokra vágva,
mogyoródarabok a díszítéshez.

Elkészítés:

Készítsük el a tésztát. A vajat, a lisztet, a darált mogyorót, a cukrot és a felvert tojásokat tegyük turmixgépbe, és keverjük sima tésztává. Tegyük a tésztát egy tiszta celofánra, és annak segítségével formáljuk egy kb. 4 cm átmérőjű rúddá. Éjszakára celofánba tekerve tegyük a hűtőbe. A sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy sütőlapot terítsünk le sütőpapírral, majd a tekercset vagdaljuk fel félcentis szeletekre, és 7-10 percig süssük aranybarnára. Tegyük rácsra kihűlni.
A sajtot tördeljük darabokra, és tegyük a szeletek tetejére. Eperrel díszítsük és mogyoróval hintsük meg. Melegen tálaljuk.

The Mountain - 3D pólók