Gazdag csokoládés-gyümölcsös fondü recept

Gazdag csokoládés-gyümölcsös fondü recept

Hozzávalók 350 ml-hez:
gyümölcsök, pl. savanyú narancs, alma, körte, őszibarack, banán, mandarin, szőlő (mag nélkül), cseresznye, licsi, mangó, papája, füge, szilva és eper,
citromlé,
A csokoládéhoz:
225 g jó minőségű keserű csokoládé darabokra törve,
2 ek. nádcukorszirup,
120 ml tejszínhab,
2-3 ek. brandy vagy narancslikőr.

Elkészítés:

Vágódeszkán aprítsuk fel a gyümölcsöket. A licsit hámozzuk meg, a mangót és a papaját kockákra, a fügét és a szilvát csíkokra szeljük. Egy nagyobb tálon rendezzük el őket tetszetősen, és ha kell, öntsük le őket citromlével, nehogy megbarnuljanak. Tiszta celofánnal takarjuk le, és hűtőben tartsuk tálalásig. Egy serpenyőben takaréklángon olvasszuk meg a csokoládét, a nádcukorszirupot és a tejszínhabot. Addig keverjük, míg a csokoládé elolvad, majd vegyük le a tűzről, és öntsük hozzá a brandyt vagy a likőrt. Öntsük egy tálba, és máris tálalhatjuk.

The Mountain - 3D pólók