Füstölt lazacos-kapros palacsintácskák (blinis) recept

Füstölt lazacos-kapros palacsintácskák (blinis) recept

Hozzávalók 4 személyre:
115g hajdinaliszt,
115 g finomliszt,
csipetnyi só,
1 ek. szárított élesztő,
2 tojás,
350 ml langyos tej,
15 g/l ek. olvasztott vaj,
150 ml crémefraiche (v. sűrű tejszín),
3 ek. friss kapor felaprítva,
225 g füstölt lazac vékonyan felszeletelve,
friss kapor a díszítéshez.

Elkészítés:

A liszteket keverjük el egy tálban a sóval. Adjuk hozzá az élesztőt. Az egyik tojásnak a sárgáját keverjük össze a másik egész tojással, a langyos tejjel és az olvasztott vajjal. A tojásos keveréket tegyük a liszthez, és verjük fel simára. Tiszta celofánnal fedjük le, és hagyjuk egy-két órát állni. A maradék tojást verjük fel habosra, és adjuk a híg tésztához. Melegítsünk meg egy nagyobb serpenyőt, és kenjük ki vajjal. Egy evőkanálnyit tegyünk a serpenyőbe, és hagyjuk szétterülni. Kb. 40 másodpercig süssük, a tetején buborékoknak kell keletkezni.
Fordítsuk meg, süssük át a másik oldalát is (30 perc), majd a sütőbe téve tartsuk melegen. Süssük ki az összes tésztát, előtte mindig kenjük ki a serpenyőt vajjal. A créme fraíche-t keverjük össze a kaporral, ezt, valamint a füstölt lazacszeleteket tálalás előtt tegyük a palacsintákra. Friss kaporlevelekkel díszítsük.

The Mountain - 3D pólók