Pulykás rizssaláta recept

Pulykás rizssaláta recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g barna rizs,
50 g vadrizs,
2 piros alma, meghámozva és darabokra vágva,
2 zellerszár, felszeletelve,
115 g szőlő, magja nélkül,
3 ek. citrom- vagy narancslé,
150 ml sűrű majonéz,
350 g sült pulyka, felszeletelve,
só, frissen őrölt fekete bors,
fodros salátalevél a tálaláshoz.

Elkészítés:

A barna rizst és a vadrizst főzzük meg forró sós vízben puhára. Hideg víz alatt öblítsük át és csöpögtessük le. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá az almát, a zellert és a szőlőt. A citromlét vagy narancslét keverjük össze a majonézzel, sózzuk, borsozzuk, és öntsük a rizsre. A pulykát is adjuk hozzá, és alaposan keverjük össze. A salátaleveleket rendezzük el körben egy előmelegített tálon, és középre öntsük a rizst.

The Mountain - 3D pólók