Roston sült diós brie sajt recept

Roston sült diós brie sajt recept

Hozzávalók kb. 16-20 személyre:
15 g/l ek. vaj, szobahőmérsékleten,
1 tk. dijoni mustár,
675 g Brie vagy camembert sajt, kerek formában,
25 g felaprított dió,
franciakenyér-szeletek pirítva, a tálaláshoz.

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt. Egy kis edényben a vajat és a mustárt keverjük össze, majd a sajt tetején kenjük el. A sajtot tegyük át egy tűzálló tálra, és a tűztől 12-15 cm-re grillezzük 3-4 percen keresztül, amíg a tetején meg nem jelennek a buborékok. A tetejét szórjuk meg dióval, és további 2-3 percig grillezzük, hogy a dió is megpiruljon. Pirított francia-kenyérrel tálaljuk. A vendégek akár maguk is vehetnek belőle, mert egy elkészült, egész diós sajt asztaldísznek is kiváló, érdemes egyben feltálalni.

Tipp:
A vendégek hálásak lesznek, ha egy éles kést kapnak hozzá, mert a grillezett sajtot elég nehéz felvágni.