Libamájkrém kosárkában recept

Libamájkrém kosárkában recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
3-6 friss vagy fagyasztott réteslap,
40 g/3 ek. olvasztott vaj,
225 g libamájkrémkonzerv, vagy bármilyen másfajta, szobahőmérsékleten,
50 g/4 ek. olvasztott vaj,
2-3 ek. konyak vagy brandy (elhagyható),
szeletelt pisztácia a díszítéshez.

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy sütőedény (muffinsütő pont jó) kisebb kerek formáit kenjük ki. A réteslapot tegyük egy vágódeszkára, és vágjuk fel 6x6 cm-es kockákra. A megmaradt réteslapot tegyük félre. Egy négyzetet tegyünk vágódeszkára, és olvasztott vajjal kenjünk át, aztán megfordítva a másik oldalát is. A következő lapot is ugyanígy kenjük meg, és helyezzük az előzőre, kissé elcsúsztatva. A harmadik lapok ugyanígy, kicsit eltolva tegyük a többire. A réteslapokat nyomkodjuk bele a muffinsütő formáiba, minden mélyedésbe jusson egy hármas lapcsomag. Süssük 4-6 percig, a lapok ettől arany-színűek és ropogósak lesznek. Vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk hűlni kb. öt percig. Óvatosan szedjük ki a kosárkákat, és egy rácson hűtsük ki. Egy kisebb edényben keverjük simára a libamájkrémet az olvasztott vajjal. A konyakot vagy a brandyt ekkor adhatjuk hozzá. Egy nyomóformába töltsük át a krémet, használjunk egy közepes átmérőjű nyomófejet, és a kosárkákba töltsünk belőle. Pisztáciadarabokkal szórjuk meg, és tálalásig tároljuk hűtőben.

Tipp:
A libamájkrémet legjobb elkészítés után azonnal fogyasztani. Ha tálalás előtt már hűtőben volt, akkor várjuk meg, amíg szobahőmérsékletű lesz.

The Mountain - 3D pólók