Keleti kacsaleves recept

Recept elkészítése:

Keleti kacsaleves recept

Hozzávalók 4 személyre:
1 egész kacsa (nyersen vagy főtten), és bármilyen szárnyasból két láb, sütéshez előkészítve, akár zsírosan is,
l nagy fej hagyma, héjában, csak a gyökere felőli részt tisztítsuk meg,
2 répa, 5 cm-es darabokra szeletelve,
1 paszternák, 5 cm-es darabokra szeletelve,
1 szál póré(zöld)hagyma, 5 cm-es darabokra szeletelve,
2-4 gerezd zúzott fokhagyma,
2,5 cm friss gyömbérgyökér, meghámozva, felszeletelve,
1 ek. egész fekete bors,
4-6 szál friss kakukkfű vagy 1 tk. szárítva,
1 kis csokor koriander (6-8 szál), (szárak és levelek elkülönítve).

Díszítéshez:
1 kisebb répa,
1 kisebb póréhagyma hosszában kettévágva,
4-6 szem shitake gomba apróra vágva,
szójaszósz,
2 fej mogyoróhagyma, apróra felvágva,
Vizitorma vagy darabokra tépkedett kínaisaláta,
frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A kacsát, a szárnyasok lábát, a hagymát, a répákat, a paszternákot, a zöldhagymát és a fokhagymát tegyük egy nagy lábasba vagy tűzálló tálba. Adjuk hozzá a gyömbért, az egész borsot, a kakukkfüvet és a koriander szárát, öntsük fel hideg vízzel, és közepes lángon forraljuk fel. Ha a tetején hab képződne, szedjük le egy merőkanállal. Vegyük kisebbre a lángot, és másfél-két órán keresztül főzzük, majd egy finom szűrővel merjük át egy tálba, szedjük ki a csontokat, és néhány órán vagy egy éjszakán keresztül hagyjuk hűlni. Az esetleg megdermedt zsírt szedjük le, és konyhai papírtörlővel óvatosan töröljük át, hogy a maradék zsiradékot is eltávolítsuk. A díszítéshez való répát és zöldhagymát szeleteljük fel 5 cm-és darabokra, majd hosszában vágjuk fel őket. Finomra vágjuk össze, és tegyük egy serpenyőbe a gombával együtt. Öntsük rá a leveslét, ízesítsük egy kevés szójaszósszal és borssal. Közepes lángon melegítsük fel, a felszínéről merjük le a habot. Fűszerezzük, adjuk hozzá a mogyoróhagymát és a tormát vagy a kínai kelt. Korianderlevelek-kel megszórva tálaljuk.

Receptek kategória: