Pikáns ecetek recept

Pikáns ecetek recept

Hozzávalók minden ízből 600 ml ecethez:
jó minőségű fehér- és vörösborecet vagy almaecet,
Ecet fűszernövényekkel:
1 ek. borskeverék,
2 szelet citrom,
4 gerezd fokhagyma,
rozmaring-, kakukkfű-, tárkony- és curryágacskák,
Fűszeres ecet:
1 ek. szegfűbors,
2 szerecsendiót bevonó levélke (szerecsendió-darabkák),
2 tk. csillagánizs,
2 fahéjrúd,
1 narancs,
Gyümölcsecet:
450 g málna,
450 g egres,
450 g fekete szeder vagy fekete bodza.

Elkészítés:

Tisztítsunk ki két, parafa dugóval vagy kupakkal zárható üveget. Az első üvegbe tegyük a borsot, a citromszeleteket és a fokhagymagerezdeket. Fogjuk össze a fűszernövényeket, és vágjuk le úgy a száraikat, hogy különböző hosszúságúak legyenek. Tegyük őket az üvegbe, először a rövidebbeket.
A második üvegbe tegyük a szegfűborsokat, a szerecsendiót bevonó levélkéket, a csillagánizst és a fahéjrudakat. Vágjunk két szeletet a narancsból, hámozzuk le a maradék narancs héját, és ezeket, is helyezzük az üvegbe. Fehérborecettel töltsük fel a fűszernövényes üveget a nyakáig. A fűszeres üvegbe vörösborecetet öntsünk. Zárjuk le, és tároljuk hűvös helyen. Folyó víz alatt külön-külön mossuk meg a gyümölcsöket, és tegyük külön edényekbe. Fakanállal zúzzuk össze őket.
Töltsük a gyümölcsöket külön-külön tiszta, széles nyakú üvegekbe, és adjunk hozzájuk 600-600 ml fehérborecetet. Fedjük le, és 3-4 napig tároljuk hűvös helyen. Időnként rázzuk fel őket, hogy jól összekeveredjenek.
Szűrjük át a gyümölcsöket szűrőzsákon vagy ruhával bélelt szűrőn keresztül egy fémlábasba, és forraljuk 10 percig. Öntsük tiszta üvegekbe, és zárjuk le kupakkal vagy műanyaggal bevont tetőkkel. Mindegyik ecetet 6 hónapon belül el kell fogyasztani.

The Mountain - 3D pólók