Mandulás csókok recept

Mandulás csókok recept

Hozzávalók 30 darabhoz:
50 g őrölt mandula,
50 g kristálycukor,
1 ek. kukoricaliszt,
1/4-1/2 tk. mandulaaroma,
1 tojásfehérje felverve,
15 szeletelt mandula,
4 cukrozott cseresznye felnegyedelve,
porcukor vagy kakaópor, a szóráshoz.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat). Tegyünk sütőpapírt, két sütőlapra. Egy nagyobb tálban fakanállal jól keverjük el az őrölt mandulát, a cukrot, a kukoricalisztet és a mandulaaromát. Keverjünk hozzá annyi tojásfehérjét, hogy lágy, nyomható állagú masszát kapjunk. Tegyük műanyag nyomózsákba 1 cm átmérőjű, egyszerű csőrrel a végén. Nyomjunk kb. 15 golyócskát a keverékből mindegyik sütőlapra, kellő távolságra egymástól. Tegyünk mandulaszeletet a golyócskák egyik felére, és cukrozott cseresznyét a másikra. Süssük 10-15 percig.

Kiemelt partnerünk