Likőrös gyümölcsbefőtt recept

Likőrös gyümölcsbefőtt recept

Hozzávalók 450 grammhoz:
450 g friss gyümölcs,
225 g kristálycukor,
150 ml likőr vagy töményebb alkohol.

Elkészítés:

Mossuk meg a gyümölcsöket. A barackokat vagy a szilvákat vágjuk félbe és magozzuk ki, az egrest hámozzuk meg, a málnát vagy az epret tisztítsuk meg, az apró narancsot, cseresznyét vagy a szőlőt pedig szurkáljuk meg egy koktélpálcával (tűvel). A mandarint éles késsel hámozzuk meg, óvatosan, hogy ne maradjon rajta a keserű fehér belső héjból.
Tegyünk 115 g cukrot és 300 ml vizet egy nagy lábasba. Lassan melegítsük, időnként megkevergetve, amíg a cukor felolvad, majd forraljuk fel.
Adjuk a gyümölcsöt a sziruphoz, és lassú tűzön főzzük 1-2 percig, amíg a gyümölcs kicsit megpuhul, de a bőre még nem vált le, és egészben van.
Szűrőkanállal óvatosan vegyük ki a gyümölcsöket, és helyezzük el szépen a felmelegített, tiszta üvegekben. Adjuk a maradék cukrot a sziruphoz, és kevergessük, amíg felolvad. Forraljuk nagy lángon a szirupot 107 °C-osra. Ellenőrizzük úgy, hogy egy kis szirupot összenyomunk két teáskanállal: amikor szétválasztjuk őket, egy kis fonal köti össze a két kanalat. Ekkor készült el, hagyjuk kihűlni. Mérjük le a lehűlt szirupot, és adjunk hozzá ugyanennyi likőrt vagy töményebb szeszt. Jól keverjük el, majd öntsük a gyümölcsökre az üvegekben, amíg teljesen ellepi őket. Zárjuk le az üvegeket csavaros vagy kapcsos tetővel, és címkézzük fel. 4 hónapig eltarthatók.

The Mountain - 3D pólók