Friss gyömbérbefőtt recept

Friss gyömbérbefőtt recept

Hozzávalók 900 grammhoz:
675 g málna,
900 g kristálycukor,
2 ek. citromlé,
120 ml folyékony pectin (sűrítéshez).

Elkészítés:

Tegyük a málnát egy nagyobb edénybe, és fakanállal finoman törjük össze. Keverjük hozzá a cukrot, és hagyjuk egy órát szobahőmérsékleten pihenni, időnként megkevergetve, hogy a cukor felolvadjon. Mossunk ki néhány üveget és a fedőjüket, ha használni akarjuk. Adjuk a citromlét és a folyékony pectint a málnához, és alaposan keverjük el. Kanalazzuk a málnapépet az üvegekbe, és hagyjunk 1 cm-t üresen a tetejükön, ha le akarjuk fagyasztani. Fedjük le az üvegeket egy darab zsírpapírral, majd tegyük rá a tetőket, vagy celofánnal és befőttes gumival zárjuk le. Ne használjunk csavaros tetejű üveget, ha fagyasztani akarjuk a befőttet. Hagyjuk lehűlni, majd tegyünk rá címkéket. A befőtt mélyhűtőben eltartható 6 hónapig, hűtőben négy hétig.