Uborkás-rizses káposzta recept
Hozzávalók:
25 dkg ecetes (csemege-) uborka,
20 dkg rizs,
10 dkg füstölt szalonna,
25 dkg savanyú káposzta,
3 dl tejföl,
1 evőkanál ételízesítő,
4 gerezd fokhagyma,
őrölt fekete bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom és elfelezem. Az egyik felén fedő alatt, saját levében puhára párolom a savanyú káposztát, a másik felén pedig üvegesre pirítom a váltott vízben átmosott és megszikkasztott rizst. Rászórom az ételízesítőt és a zúzott fokhagymát, az őrölt feketeborsot, majd térfogatának megfelelően annyi vízzel öntöm fel, amennyi a másfélszerese. Fedő alatt, kis lángon majdnem puhára párolom. Ha a rizs minden levét elfőtte, akkor belekeverem a savanyú párolt káposztát, az almareszelőn lereszelt ecetes uborkát, a tejfölt, és tűzálló tálba öntöm. Befedve, az előmelegített forró sütőben 20 percig párolom, ez alatt az összes leve elfő. Nagyon finom, pikáns köret, különösen száraz sülthöz illik.
Elkészítés ideje: 50perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges