Téli saláta recept
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg fehér fejes káposzta,
2 közepes nagyságú fekete retek,
1 nagy fej lilahagyma,
fél dl olaj,
ízlés szerint bor- vagy gyümölcsecet,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
késhegynyi törött fekete bors,
ízlés szerint só és csipet cukor.
Elkészítés:
A megtisztított káposztát vagy legyaluljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. Jól megsózzuk és összeforgatjuk. A megtisztított és megmosott retket az almareszelő durva fokán lereszeljük, és ugyancsak megsózzuk. A lilahagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra metéljük, és kevés sóval meghintve, az összes zöldséggel együtt 20 percig hagyjuk állni, majd levéből kissé kicsavarva, nagy salátástálba rakjuk. A kicsavart sós levet összekeverjük az ecettel, az olajjal és a fűszerekkel, ezután az öntetet rácsorgatjuk a salátára, összekeverjük, és a tálat szorosan befedve, legalább fél napra hűtőszekrénybe rakjuk, hogy az ízei jól összeérjenek. Tálalás előtt átkeverjük. Húsféle mellé köret (vagy saláta), magában, egy pohár kefirrel leöntve vacsora.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges