Sonkás-káposztás rétes recept

Recept elkészítése:

Sonkás-káposztás rétes recept

Hozzávalók:
1 csomag réteslap,
30 dkg főtt füstölt sonka vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús,
80 dkg tejes káposzta,
2 tojás,
1 dl tejföl,
4 evőkanál burgonyapehely,
1 dl tej,
1 fiola kapribogyó,
fél dl olaj + olaj a réteslap kenéséhez,
törött fekete bors, ízlés szerint,
kevés cukor.

Elkészítés:

A fejes káposztát megtisztítjuk, lereszeljük (vagy nagyon vékony metéltre vágjuk és megsózzuk). Az olajon megpirítjuk a cukrot; amikor karamellizálódott, rátesszük a sózott, kicsavart káposztát, és készre pirítjuk. Közben a füstölt húst ledaráljuk és összekeverjük az egyik felvert tojással, a tejjel, a tejföllel, a kapribogyóval és annak levével, végül a burgonyapelyhet is belekeverjük. Pihentetjük néhány percig. A már langyosra hűlt káposztát elkeverjük a másik tojással. A réteslapot megtöltjük: a szélére egy csíkban felkenjük a sonkás tölteléket, mellé szintén egy csíkban a káposztás tölteléket. Összecsavarjuk, és a tetejét megolajozva kikent sütőlemezre tesszük. Forró sütőben pirosra sütjük. Még melegen felszeleteljük. A szeleteket nem állítva, hanem lapjával lefelé helyezzük a tálra, így látszik, hogy kétféle a tölteléke.

Elkészítés ideje: 75perc

Receptek kategória: