Pulykaszeletek savanyú káposztával recept

Pulykaszeletek savanyú káposztával recept

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
400 g savanyú káposzta,
1 alma,
3 evőkanál vaj,
1/8 l francia almabor,
só, frissen őrölt fehér bors,
1 evőkanál cukor,
2 késhegynyi őrölt kömény,
4 pulykaszelet a felső combból (egyenként 150-160 g),
őrölt paprika,
2 evőkanál 20% zsírtartalmú tejföl.

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, és apróra kockázzuk. A savanyú káposztát összevágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, elnegyedeljük, majd kockákra vágjuk. A vaj felét felforrósítjuk egy edényben, a hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, majd néhány percig tovább pároljuk. Beleöntjük az almát és a francia almabort, majd sóval, borssal, cukorral és köménnyel ízesítjük. A káposztát lefedve kb. 25 percig főzzük gyenge lángon.
Közben a pulykaszeleteket borssal és őrölt paprikával ízlés szerint fűszerezzük. A maradék vajat serpenyőben felforrósítjuk, a pulykahúst mindkét oldalról 3-3 percig sütjük, megsózzuk, egy tálra kivesszük, és melegen tartjuk. A tejfölt belekeverjük a savanyú káposztába, ha kell, még ízesítjük, majd a pulykaszeletekkel együtt tálaljuk.

Tálalási javaslat: lgen kiadóssá egészíthetjük ki az ételt fóliában készült burgonyával, melybe ízlés szerint tepertős zsírt is tehetünk.

Előkészítés: 10 perc
Főzés: 30 perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók