Recept elkészítése:
Párolt vörös káposzta 1. recept
Hozzávalók:
1 kg vörös káposzta,
1 kis fej vöröshagyma,
2 dl vörösbor,
3 evőkanál olaj,
kevés ecet,
cukor,
só ízlés szerint.
Elkészítés:
A külső leveleitől megtisztított vörös káposztát vékony csíkokra vágom vagy legyalulom, és jól megsózom. Az olajat felforrósítom, rádobom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, ezután üvegesre pirítom. A gyalult káposztát ráteszem, és fedő alatt saját levélben párolom néhány percig. Ezután ráöntöm a vörösbort, és puhára párolom. Ízesítem ecettel, cukorral, és fedő nélkül zsírjára pirítva tálalom sertéssülthöz vagy libasülthöz.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges