Debreceni töltött káposzta recept

Debreceni töltött káposzta recept

Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús,
80 dkg savanyu káposzta,
8 db káposztalevél,
15-15 dkg angolszalonna és debreceni kolbász,
1 nagy fej hagyma,
6 dkg rizs,
8 dkg füstölt szalonna,
2 tojás,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
2 ek. olaj pirospaprika őrölt köménymag,
törött bors só.

Elkészítés:

A húshoz hozzáadjuk a félig megpárolt rizst, a megpirított füstölt szalonna és hagyma felét és a zúzott fokhagymát. Pirospaprikával, köménymaggal, borssal, sóval ízesítjük, majd a tojásokkal jól összedolgozzuk. A tölteléket a káposztalevelekbe göngyöljük. A maradék pirított hagymát megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, majd beletesszük a savanyú káposztát és a maradék füstölt szalonnát. Ráhelyezzük a töltelékeket, a négy szeletre vágott húsos angolszalonnát, majd lefedve pároljuk. A végén hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és ezzel készre főzzük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók