Bácskai töltött káposzta (szárma) recept

Bácskai töltött káposzta (szárma) recept

Hozzávalók:
1 kg sertéshús,
50 dkg füstöltoldalas,
1 kg füstölt házikolbász,
20 dkg füstölt szalonna,
1,5 kg házilag savanyított káposzta,
15-16 középnagyságú savanyú káposztalevél,
3 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 csöves paprika,
10 dkg rizs,
1 tojás;
só, bors, majoránna,
tejföl,
néhány szem köménymag.

Elkészítés:

A savanyított káposztát két fej finomra vágott vörös hagymával, a kettévágott csöves paprikákkal és a köménymaggal megfelelő nagyságú lábasba tesszük. A húst megdaráljuk, beletesszük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott harmadik fej vöröshagymát nyersen, az összezúzott fokhagymát, ízlés szerint sót és a fűszereket a megmosott rizst és a tojást. Jól összekeverjük, megtöltjük vele a káposztaleveleket. Rá helyezzük a lábasba készített káposztára az oldalassal és a kolbásszal együtt. Felöntjük vízzel, és lassan, 2 órán át, főzzük. Ekkor a töltelékeket, az oldalast és a kolbászt kiszedjük, a káposztát gyenge rántással berántjuk, hogy sűrű, ne legyen. Visszarakjuk a töltelékeket, és egy félóráig még főzzük. Tálaláskor öntsük le tejföllel, és csurgassuk meg paprikás lével.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók