Töltött fonott kalács recept

Töltött fonott kalács recept

Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt,
5 dkg porcukor,
2 egész tojás,
5 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
kevés só.

A töltelékhez:
15 dkg darált mák,
1 dl tej,
1 evőkanál citromlé,
5 dkg mazsola,
10 dkg mandula.

Elkészítés:

      Az átszitált langyos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a sót és összekeverjük. Közben az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, majd a liszttel összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 50-60 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Kb. 2 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Két szélét 2 cm szélességben párhuzamosan bevágjuk kb. a tészta 1/33 részéig. A középső csíkra a tölteléket helyezzük. A tésztacsíkokat úgy hajtjuk rá, mintha fonatot készítenénk (ld. ábra). kizsírozott tepsibe fektetjük. Az így elkészített tésztát 20 percig pihentetjük. Majd a tetejét- tojássárgájával megkenjük, és vágott mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes tűzön, kb. 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.

Elkészítés ideje: 120perc

The Mountain - 3D pólók