Fahéjas tejes kalács recept

Recept elkészítése:

 Fahéjas tejes kalács recept

Hozzávalók:
1 kg finomliszt,
10 dkg vaj,
4 dkg élesztő,
5-6 dl tej,
10 dkg cukor,
1 evőkanál őrölt fahéj,
kevés só,
1 tojás a kenéshez.

Elkészítés:

      Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a sót, az olvasztott vajat és a megkelt élesztőt. Annyi tejet adunk hozzá, hogy közepes keménységű, inkább lágy tésztát kapjunk. A dagasztást akkor fejezzük be amikor a tészta felülete már szép, sima, és fényes. Ezután letakarva, 50-60 percig kelesztjük. Az idő letelte utána a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, kivajazott, lisztezett formába tesszük. 30-40 percig újból kelesztjük, közvetlenül sütés előtt tojássárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön 40-50 percig szép pirosra sütjük.

Elkészítés ideje: 120perc

Receptek kategória: