Fahéjas kalács recept

Recept elkészítése:

 Fahéjas kalács recept

Hozzávalók:
8 dkg cukrot, 4 dkg élesztővel, 5 dkg vajjal és csipetnyi sóval 2-2,5 dl langyos tejben feloldunk és 50 dkg liszttel, 2 tojással, 1 citrom reszelt héjával együtt sima tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, meleg helyen fél órát pihentetjük.

Elkészítés:

      Töltelék: 10 dkg cukrot, 0,5 ek. fahéjjal, 6 dkg mazsolával, 5 dkg darált dióval jól összekeverünk. A tésztát belisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, bekenjük 5 dkg olvasztott vajjal. Ezután a cukros mazsolát ráterítjük és feltekerjük. Kivajazott és lisztezett hosszúkás, formába tesszük, addig pihentetjük, míg másfélszeresére nem emelkedik meg. Ezután tojással megkenjük, előmelegített sütőben 190 C-on 40-50 percig sütjük, rácson kihűtjük.

Elkészítés ideje: 90perc

Receptek kategória: