Citromos-csokis kalács recept

 Citromos-csokis kalács recept

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
2,5 dkg élesztő,
3-5 dl tej (amennyit felvesz),
4 tojássárgája,
10 dkg vaj vagy margarin,
egy csipet só,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
3 evőkanál citromlé,
20 dkg csokoládé (elhagyható, én Boci csokit szoktam beletenni, de bármilyen jó).

Elkészítés:

      Az élesztőt 2 dl langyos tejjel és egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. Összekeverjük a tojást, vajat, maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citromhéjat és levet, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet, majd beledolgozzuk a lisztet annyi tejjel, hogy lágy, de még dagasztható tésztát kapjunk. Jó sokáig dagasztjuk, minél több levegő menjen bele. Végül alaposan eloszlatva belekeverjük az apróra tördelt csokit. Vannak, akik elkövetik azt a szörnyűséget, hogy mazsolát tesznek bele - BRRR! -, de mivel én utálom a mazsolát, ezért sosem tennék ilyet. Ha a sütőformát (vekni vagy kuglóf forma a legjobb) kivajaztuk, akkor akár keleszthetjük is benne. Langyos helyen, konyharuhával lefedve kb. a duplájára kell kelnie, ekkor forró sütőbe tesszük. 5 perc múlva alacsonyra állítjuk a lángot és 30-40 perc alatt készre sütjük. Ha a közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta és a teteje is szép piros, akkor jó. Ha kicsit kihlt, kiboríjuk a formából és tálaljuk. Forrón a legfinomabb!

Elkészítés ideje: 120perc

The Mountain - 3D pólók