Beszórt kalács recept

 Beszórt kalács recept

Hozzávalók:
30 dkg liszt,
6 dkg vaj vagy zsír,
6 dkg cukor,
2 tojás,
1 csomag Dr. Oetkcr-féle sütíipor,
1 késhegynyi só,
1/4 liter tej.

Elkészítés:

      A vajat habosra keverjük, a cukrot, tojást, majd a tejet, sót és a sütőpor-ral kevert lisztet hozzáadjuk. Süthetjük tortasütőben vagy tepsiben is. Ez utób-biban ujjnyi vastagon belekenjük és az alábbi keverékkel beszórjuk:
Keverék: 12 dkg. vaj vagy zsír, 12 dkg. cukor, 8 dkg. lisztet.
A beszórt kalácsot, melybe zsírt vagy vajat, cukrot és lisztet tettünk, addig gyúrjuk, míg nem morzsolódik. A tészta megjavításához adhatunk hozzá 2 dkg. finomra vágott mandulát vagy diót és kevés őrölt fahéjat.

Elkészítés ideje: 70perc

The Mountain - 3D pólók