Zöldségleves recept

Recept elkészítése:

Zöldségleves recept

Hozzávalók:
50 dkg vegyes leveszöldség,
1 l csontlé vagy húslé (vagy 2 marhahúsleves-kocka),
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evőkanál olaj,
2 dl kefir vagy joghurt,
1 evőkanál liszt,
1 mokkáskanál őrölt fehér bors,
kevés só. A galuskához: 1 tojás,
2 púpozott evőkanál liszt,
csipetnyi só.

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítom, majd vékony csíkokra vágom és a felforrósított olajon, állandó keverés közben megpirítom. Ha a zöldség zsírjára sült, vagyis elpárolgott a leve, a liszttel meghintem, és együtt pirítom 1 percig. Ezután apránként felöntöm a húslével. Kevergetve felforralom, és a borssal fűszerezem. A kefirt simára keverem egy merőkanálnyi levessel, és együtt tovább forralom. Közben a galuskához a tojást gyengén felverem, és annyi lisztet teszek hozzá, hogy még lágy maradjon a massza. Megsózom, és mokkáskanállal apró galuskákat szaggatok belőle a forrásban lévő levesbe. Ha a galuska mind feljött a leves színére, meg is főtt. Ekkor meghintem a nagyon finomra metélt petrezselyemzölddel, és jól felkeverve, fedővel letakarom. 10 percnyi állás után tálalom.

Receptek kategória: